Jeannette W.A. Koster

Document Controller bij Croonwolter&dros; Information Manager bij SC&M Integrated Substations V.O.F.
Home Blog English

Home >> Blog >> Studiehuis Reshiet - Editor

Studiehuis Reshiet, Na'ale Israël

Editor. Blog van 17 Jan. 2018

Nevenactiviteit (vrijwillig). Januari 2016 begonnen, tot en met begin februari 2018.

Studiehuis Reshiet is van een Nederlandse, Joods/joods-christelijke echtpaar die met hun kinderen in Israël wonen.
Met “Studiehuis Reshiet” richt de familie zich onder andere op het geven van de basiskennis van de Hebreeuwse taal, met als doelstelling dat men de Bijbel – die oorspronkelijk in de Hebreeuwse en deels Arameese taal geschreven is – zelfstandig kan lezen en interpreteren. Onze Bijbelvertalingen zijn door knappe koppen vertaald; echter blijft het een vertaling waarbij woorden, zinnen of een context verkeerd kan worden begrepen.

Een van de studiematerialen is het boek “Hebreeuws in Zes Dagen”. Met dit studieboek geeft Studiehuis Reshiet een Aleph [alef = de eerste letter van het Hebreeuwse alfabet] cursus in het Hebreeuwse alfabet met daarbij diverse Hebreeuwse woorden. Door een vertelling wordt op een unieke wijze lesgegeven in de oertaal.

Omdat dit boek goed aanslaat en er al diverse drukken zijn geweest, wil Studiehuis Reshiet het ook in Amerikaans-Engels uitgeven. Het boek is naar het Engels vertaald en mij is gevraagd de vertaling na te kijken.

Studiehuis Reshiet geeft meer cursussen in het Hebreeuws dan alleen de basiscursus. Op hun site (klik op logo) staan meer cursussen. Ook verzorgen ze studiereizen onder de naam Reset Israel Tours.

Volg Mij

Contact