Jeannette W.A. Koster

Document Controller bij Croonwolter&dros
Home Blog English

Flowserve Pump Division, Hengelo ov

Project Administrator. Blog van 18 Jan. 2018

Begin mei 2016 begon ik als Project Administrator bij Flowserve in Hengelo Overijssel, tot en met juni 2017.

Flowserve is een Amerikaans bedrijf. Het hoofdkantoor, Flowserve Corporate, staat in Irving Texas USA.
Vanuit het hoofdkantoor werd besloten een aantal filialen in Europa te sluiten. Helaas werd filiaal Hengelo een van deze filialen. Dit zorgde ervoor dat het personeel opzoek ging naar ander werk. Algauw kwamen bureaus en afdelingen leeg te staan en de mensen die er nog zaten, kwamen om in het werk.

Via personeels-/detacheringsbedrijven werden tijdelijke krachten ingehuurd, die zelfstandig kunnen werken, ervaring hebben en snel zijn ingewerkt. Via een van zo’n bedrijf, Tjellens, kwam ik op de afdeling waar gezorgd werd voor de documentatie, zoals certificaten, handleidingen, fabrieksmontages en dergelijke. Van de ruim 5 collega’s, werkten er nog maar 3 op deze afdeling. Een van de drie werkte 24 uur per week, de ander werkte 32 uur per week en de derde stond op punt te vertrekken, van wie ik de taken overnam. Ik werkte fulltime, 36 uur per week.

Omdat de werkdruk hoog lag en er maar weinig personeel was, was het belangrijk snel te zijn ingewerkt om dan ook zelfstandig te kunnen werken. Mijn collega die 24 uur per week werkte, heeft mij ingewerkt en antwoordde onze chef op diens vraag hoe ik het deed, dat ze tevreden over mij was en dat ik de werkzaamheden snel eigen maakte. Dit zorgde ervoor dat de taken van de inmiddels vertrokken collega, die tijdelijk door haar waren overgenomen, bij mij kwam te liggen.

De projecten die bij Flowserve Hengelo lagen, werden onder de andere filialen in Europa verdeeld. Echter, niet alles. Er waren ook een aantal projecten die door Hengelo zelf moest worden afgehandeld. Met ons drieën zorgden wij voor de afhandeling en voor de overname. Begin augustus 2016 is mijn collega, die mij heeft ingewerkt, vertrokken en een paar weken later vertrok mijn andere collega. Zo zorgde ik in mijn eentje voor de nog overgebleven projecten, tot ongeveer een jaar later toen wij – de projectmanager uit Zuid-Korea, de project engineer en ik – het laatste project konden afronden en het voor mij ook tijd werd te vertrekken.

Studiehuis Reshiet, Na'ale Israël

Editor. Blog van 17 Jan. 2018

Nevenactiviteit (vrijwillig). Januari 2016 begonnen, tot en met begin februari 2018.

Studiehuis Reshiet is van een Nederlandse, Joods/joods-christelijke echtpaar die met hun kinderen in Israël wonen.
Met “Studiehuis Reshiet” richt de familie zich onder andere op het geven van de basiskennis van de Hebreeuwse taal, met als doelstelling dat men de Bijbel – die oorspronkelijk in de Hebreeuwse en deels Arameese taal geschreven is – zelfstandig kan lezen en interpreteren. Onze Bijbelvertalingen zijn door knappe koppen vertaald; echter blijft het een vertaling waarbij woorden, zinnen of een context verkeerd kan worden begrepen.

Een van de studiematerialen is het boek “Hebreeuws in Zes Dagen”. Met dit studieboek geeft Studiehuis Reshiet een Aleph [alef = de eerste letter van het Hebreeuwse alfabet] cursus in het Hebreeuwse alfabet met daarbij diverse Hebreeuwse woorden. Door een vertelling wordt op een unieke wijze lesgegeven in de oertaal.

Omdat dit boek goed aanslaat en er al diverse drukken zijn geweest, wil Studiehuis Reshiet het ook in Amerikaans-Engels uitgeven. Het boek is naar het Engels vertaald en mij is gevraagd de vertaling na te kijken.

Studiehuis Reshiet geeft meer cursussen in het Hebreeuws dan alleen de basiscursus. Op hun site (klik op logo) staan meer cursussen. Ook verzorgen ze studiereizen onder de naam Reset Israel Tours.

Meest gelezen blogs

Volg Mij

Contact