Jeannette W.A. Koster

Document Controller bij Croonwolter&dros; Information Manager bij SC&M Integrated Substations V.O.F.
Home Blog English

Home >> Blog >> Croonwolter&dros B.V. - Document Controller

Croonwolter&dros B.V., Industrie, regio Noordoost Nederland

Document Controller. Blog van 28 Aug. 2020

In april 2018 begon ik via YER Professionals bij Croonwolter&dros in Apeldoorn als Document Controller voor een project met een EPC contract.

EPC is een vorm van contract die in sommige industrie├źn wordt gebruikt. De afkorting is van het Engelse Engineering, Procurement and Construction [engineering, aanbesteding en constructie]. Als EPC-contractant waren wij verantwoordelijk voor alle activiteiten van ontwerp, inkoop, constructie, inbedrijfstelling en overdracht van het project aan de eigenaar/eindgebruiker.

Croonwolter&dros B.V. is in 2016 ontstaan door een fusie tussen Croon en Wolter & Dros. Croon was gespecialiseerd in elektrotechniek en automatisering, met een historie van 140 jaar. Wolter & Dros was gespecialiseerd in werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek en heeft een historie van 141 jaar. Croonwolter&dros B.V. is onderdeel van TBI Holding en is actief in utiliteitsbouw, industrie, infra en marine & offshore.

In tegenstelling tot mijn document control ervaringen bij vorige werkgevers, kwam ik ditmaal aan het begin van het project binnen. Dit hield in dat ik een structuur aan moest brengen in het controleren, beheren en archiveren van de documenten, in plaats van het structuur van collega's eigen te maken. Ik moest dit doen met de middelen die ik voor de hand had en met de ervaring die ik als Document Controller had opgedaan. Ditmaal werd ik niet ingewerkt door een collega Document Controller, maar moest ik mij het werk eigen maken en wel zo, dat collega projectleden met hun taken ook uit de voeten kunnen.

Volg Mij

Contact